Climate Science Glossary

Term Lookup

Enter a term in the search box to find its definition.

Settings

Use the controls in the far right panel to increase or decrease the number of terms automatically displayed (or to completely turn that feature off).

Term Lookup

Settings


All IPCC definitions taken from Climate Change 2007: The Physical Science Basis. Working Group I Contribution to the Fourth Assessment Report of the Intergovernmental Panel on Climate Change, Annex I, Glossary, pp. 941-954. Cambridge University Press.

Home Arguments Software Resources Comments The Consensus Project Translations About Support

Twitter Facebook YouTube Mastodon MeWe

RSS Posts RSS Comments Email Subscribe


Climate's changed before
It's the sun
It's not bad
There is no consensus
It's cooling
Models are unreliable
Temp record is unreliable
Animals and plants can adapt
It hasn't warmed since 1998
Antarctica is gaining ice
View All Arguments...



Username
Password
New? Register here
Forgot your password?

Latest Posts

Archives

1934 היתה השנה החמה ביותר בהיסטוריה.

מה אומר המדע? ...

באופן גלובלי, 1934 היתה קרה יותר מהממוצע במאה ה-20.

טיעון ספקני האקלים ...

- השנה החמה ביותר
"בשנת 2007 התגלתה טעות בנתוני הטמפרטורה שנמדדו בארצות הברית, החל מינואר 2000. הטעות התגלתה על ידי סטיב מקינטייר, חוקר קנדי. בעקבות הגילוי בוצעה הערכה מחודשת ותיקון של הנתונים שפורסמו על ידי נאס"א, והתברר שהשנה החמה ביותר בהיסטוריה של ארצות הברית היא 1934. 1998 (שנחשבה זמן רב למחזיקת השיא הזה) עברה למקום השני." (דמיאן מקלין, בלומברג)

שנת 1934 בארצות הברית היתה חמה מאוד - מדורגת שישית אחרי 2012, 2016, 2016, 2006 ו-1998. כאשר בוחנים התחממות גלובלית, צריך לשקלל מדידות מכל רחבי כדור הארץ, כולל מהאוקיינוסים. שטח היבשה של ארצות הברית מהווה בערך שני אחוזים מסך פני השטח של כדור הארץ. למרות הטמפרטורות החריגות בארצות הברית, 1934 לא היתה חמה במיוחד באזורים אחרים, כפי שניתן לראות במפה שלהלן. בממוצע גלובלי, 1934 היתה למעשה קרה יותר מהממוצע השנתי במאה ה-20.

תמונה 1: מפת הטמפרטורה הגלובלית ב-1934 (למעלה) וב-2006 (למטה). מקור: נאסא.

ספקני ההתחממות הגלובלית מתייחסים לנתונים מ-1934 כהוכחה לכך שהשנים האחרונות אינן חריגות. ההתייחסות הזו היא דוגמה מובהקת לבחירה סלקטיבית של נתונים לצורך בניית טיעון מוטה, והתעלמות מהתמונה הכוללת, כפי שהיא בא לידי ביטוי במכלול הנתונים. בחירת נתונים ממקום (ארצות הברית) וזמן (1934) מסוימים אינה יכולה ללמד דבר על מגמה עולמית. בשנים 2014, 2015 ו-2016 נמדדו הטמפרטורות הגבוהות ביותר בהסטוריה, בממוצע עולמי.

תמונה 2: טמפרטורה גלובלית באוקיינוסים וביבשה בשנים 1880-2015. מקור: מרכז נתוני האקלים הלאומי.

טמפרטורות גבוהות במיוחד שנמדדו באזורים מסוימים ובשנים מסויימות אינן מעידות על מגמה כוללת של שינוי אקלים. תנודות טמפרטורה שנתיות ואזוריות התקיימו תמיד וימשיכו להתקיים. החשש משינוי אקלים מבוסס על מדידות של שינויים ארוכי טווח המשקללים את כל האזורים בכדור הארץ. על פי המדידות האלה, קיימת עלייה מובהקת וברורה של טמפרטורת פני השטח ביבשה ובאוקיינוס, וההתחממות הזו משנה את פני הפלנטה.

Translation by Nord, . View original English version.



The Consensus Project Website

THE ESCALATOR

(free to republish)


© Copyright 2024 John Cook
Home | Translations | About Us | Privacy | Contact Us