Climate Science Glossary

Term Lookup

Enter a term in the search box to find its definition.

Settings

Use the controls in the far right panel to increase or decrease the number of terms automatically displayed (or to completely turn that feature off).

Term Lookup

Settings


All IPCC definitions taken from Climate Change 2007: The Physical Science Basis. Working Group I Contribution to the Fourth Assessment Report of the Intergovernmental Panel on Climate Change, Annex I, Glossary, pp. 941-954. Cambridge University Press.

Home Arguments Software Resources Comments The Consensus Project Translations About Support

Bluesky Facebook LinkedIn Mastodon MeWe

Twitter YouTube RSS Posts RSS Comments Email Subscribe


Climate's changed before
It's the sun
It's not bad
There is no consensus
It's cooling
Models are unreliable
Temp record is unreliable
Animals and plants can adapt
It hasn't warmed since 1998
Antarctica is gaining ice
View All Arguments...



Username
Password
New? Register here
Forgot your password?

Latest Posts

Archives

עד כמה רגישה מערכת האקלים?

מה אומר המדע? ...

יש אוסף גדול של עדויות לכך שהאקלים מושפע בעיקר ממשובים חיוביים.

טיעון ספקני האקלים ...

מערכת האקלים אינה רגישה

"המחקר האחרון [של דר' ספנסר] מלמד, לפחות בנוגע לטווח הקצר, שמנגנון המשוב המתואר בדו"ח IPCC, הצפוי, על פי הדו"ח, להגביר את ההתחממות הראשונית הנוצרת בהשפעת הפחמן הדו חמצני, הוא למעשה משוב שלילי, הממתן את ההתחממות במקום להגביר אותה. על פי ההערכה הטובה ביותר שלו, ההתחממות שתיווצר עקב הכפלת ריכוז הפחמן הדו חמצני - כפי שצפוי במאה הזו, אלא אם תתממש המזימה של חיסול המערכת הכלכלית בעולם המערבי - תהיה עלייה בלתי מזיקה של מעלה אחת פרנהייט (0.55 מעלות צלזיוס) בלבד, ולא 6 מעלות פרנהייט (3.3 צלזיוס) כפי שצופה דו"ח IPCC." (כריסטופר מונקטון)

 

רגישות מערכת האקלים היא המידה שבה יתחמם כדור הארץ בתגובה להגדלת ריכוז הפחמן הדו חמצני באטמוספירה. ההתחממות מושפעת ממנגנוני משוב, ואלו עשויים להגביר או למתן אותה. אם רגישות המערכת נמוכה, כטענת הספקנים, ההתחממות תהיה איטית ותאפשר תהליכים של תגובה והתאמה. אם הרגישות גבוהה, צפויים לנו זמנים קשים.

קיימות שתי שיטות להעריך את רגישות מערכת האקלים. השיטה הראשונה היא מידול:

תמונה 1: הערכה של מידת ההתחממות של כדה"א בתגובה להכפלת ריכוז הפחמן הדו-חמצני באטמוספירה, על פי מודלים שונים. רשימת המקורות המלאה מופיעה כאן.

מודלים של מערכת האקלים חוזים עלית טמפרטורה מינימלית של 1.65 מעלות צלזיוס (2.97 פרנהייט), בתגובה להכפלת ריכוז הפחמן הדו-חמצני. מודלים שונים חוזים עליה מקסימלית שונה. ממוצע העליה המקסימלית בין המודלים הוא 5.2 מעלות צלזיוס (9.36 פרנהייט). התחזית הסבירה ביותר היא עליה של כ-3 מעלות צלזיוס (5.4 פרנהייט), ועד 4.5 צלזיוס (8.1 פרנהייט).

השיטה השניה להערכת רגישות האקלים היא באמצעות מדידות ישירות - בחינת השינויים האקלימיים בעבר.

תמונה 2: הרגישות הפלאו-אקלימית במצב של שיווי משקל (שינוי הטמפרטורה בעבר בתגובה לשינוי באילוץ הקרינתי [לדוגמא, עליה בריכוז הפחמן הדו-חמצני]) בתקופות גיאולוגיות שונות. מבוסס על (PALEOSENS (2012 - תמונה 3a - ג'ון קוק.

המספרים המוצגים בתמונה לעיל מקורם בנתונים גיאולוגיים (למשל קידוחים בכיפות הקרח), על פיהם ניתן להעריך את השינוי בטמפרטורה בעקבות הכפלת ריכוז גזי החממה. ההערכות האלה מניבות תוצאות עקביות - עליה של 2 עד 4.5 מעלות צלזיוס בטמפרטורה הגלובלית בעקבות הכפלת ריכוז הפחמן הדו חמצני.

הכל עניין של מידה

על פי כל המודלים והעדויות, ההתחממות המינימלית הצפויה בעקבות הכפלת ריכוז הפחמן הדו חמצני באטמוספירה היא של שתי מעלות צלזיוס, וסביר שמדובר ב 3 עד 4.5 מעלות צלזיוס, או אפילו יותר. התחממות כזו תשבש באופן חמור את מערכות החי והצומח בכדור הארץ. הסתמכות על הרגישות הנמוכה של מערכת האקלים היא, לכן, הימור מסוכן מאוד. מיעוט של מדענים טוען שמערכת האקלים אינה רגישה כפי שמקובל לחשוב, ולכן אין שום סיבה לדאוג או לפעול לשינוי המצב. קבוצה אחרת טוענת שקשה לקבוע בוודאות מהי הרגישות, וכדאי פשוט לחכות ולהיווכח.

בפועל, איש אינו יודע בדיוק כמה יעלו הטמפרטורות. שאננות ואוזלת יד הן בגדר הימור חסר אחריות על גורלו של כדור הארץ וגורל היצורים החיים עליו. גישה כזו עלולה להיות הרת אסון.

Translation by Nord, . View original English version.



The Consensus Project Website

THE ESCALATOR

(free to republish)


© Copyright 2024 John Cook
Home | Translations | About Us | Privacy | Contact Us